2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları yararlanma vadiına nazaran, rengine bakılırsa evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan sistem sınıflandırması süflidaki gibidir

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı düzgün esenlayacak şekilde takılması müstelzim paroba.

Yangın Bapsı seçer özen edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın metanet süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın kapılarında ivedi durumlarda dâhilen hariçarı harbi aksiyon kavil konusu başüstüneğu yürekin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve lakırtı konusu harekete ruhsat vermesi gerekir.

Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı aralık otomasyon sistemlerine normal aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın bapları camlı mümkün.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedi yer çabucak bapnın mümkün olan en az çağ kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yangın baplarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Mevla oldukları özellikleri itibarıyla 60, 90 ve 120 dakika olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu müddet içinde, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine olanak tanılamarken özge taraftan ise bölümler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Bapnın estetik bünyesı ve istek edilen aksesuarların kullanmaı bedelı direkt olarak etkilemektedir.

Dolgular ile kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın kapısı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; yan nüshası 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı haklı itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü sektör şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı dâhilin Yangın Çıkış Kapısı oldukça işlemlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Memnuniyet ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem bile fiyatlarımızı revize ediyoruz ve mecmu memnuniyeti hedefliyoruz.

Report this wiki page